3 Mayıs 2014 Cumartesi

Uzun İnce Bir Yoldayım

Şarkıları türküleri dinliyoruz, şiirleri, kitapları okuyoruz ama altında gizli kalmış hikayeleri bilmiyoruz... Hepsinin bir hikayesi var çoğu zaman... Kimi hüzünlü, kimi sevgi ve mutluluk dolu... Ayrı ayrı hayat hikayeleri gizlenmiş satır aralarına... İşte o özel hikayelerden biri;

Anadolu'nun bir köyünde sakin bir akşam karı koca uyumak için yatağa girerler.. Kadının gözüne bir türlü uyku girmez, çünkü o gece özeldir.. O gece kocasını terk edecektir.. Hem de sevgilisi ile köyden kaçarak... Kocasının uyumasından bayağı bir zaman sonra pencerede beklediği taşın sesini duyar kadın.. Ayakkabılarını giyip, önceden hazırladığı eşyalarını alıp bahçede bekleyen sevgilisinin yanına gider ve koşarak oradan kaçarlar.. Koşarlarken kadının ayağını bişey rahatsız eder, ayakkabısının içinde bir şey vardır ama kadın mecburdur koşmaya ayağını rahatsız eden şey için durma lüksü yoktur.. Anadoludur burası.. Töredir, cinayettir geride bıraktıkları.. Belli bir mesafe uzaklaştıktan sonra nefeslenmek için dururlar.
Kadın duraksamayı fırsat bilip nefes nefese der ki : "Evden çıktığımdan beri, ayakkabımın içinde bir şey var beni rahatsız ediyor, çıkartıp bakar.. O da ne? Ayakkabısının içinde bir tomar para!!!  Kocası her şeyin farkında. Biliyor ki gidecek, "Beni terk edecek ama bunca yıl çorbasını içtim, çamaşırlarımı yıkadı, ütüledi. Bana emeği geçti.." O Yoksul köylü; bütün parasını; başka bir adam için kendisini terk eden karısının, giderek kendinden uzaklaşan adımlarını attığı ayakkabısının içine koymuştur.
Bu özel adamı çok iyi tanıyorsunuz;
Aşık Veysel

Alıntı...

Yorum yapmıyorum, yorumu size bırakıyorum...

Sevgi ve ışıkla kalın..
Persephone

Dinlemek için tık tık;)
UZUN İNCE BİR YOLDAYIM

20 yorum:

  1. Aşık Veysel ki bu söylenecek söz yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam gibi adam...Şu davranışı yadıgayacak,altında ki o ince duyguyu göremiyecek milyonlarca insan var...Sevgiler...

      Sil
  2. Aşkı bilen var mı ?
    Havva peynirci

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dün gece hem internet sorunum hem de meşguliyetim vardı biraz,ancak şimdi okuyabilecektim ama link açılmıyor,yani baktım tabi de şimdi daha bakayım dedim de;
      yani sürpriz bozuldu sayılmaz:)))
      sevgiler

      Sil
    2. hehe o zaman yarın gece on ikiden sonraya kaldı desene:))))biraz heyecan olsun di mi:)))sevgiler;)

      Sil
  3. Günaydın canım benim ;)
    Nasıl güzel bir yürek bu kadar düşünceli olabilir..
    Bilmiyodum ben bunu
    Ne güzel yapıp paylaşmışsın ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın Şeymacım...Adam gibi adam yüreğe sahip olan ancak bu kadar düşünceli olabilir...Günümüzde bunlarda yok...:) Sevgiler..

      Sil
  4. Sana verebileceğim pek bir şey yok aslında:
    Çay var içersen, ben var seversen, yol var gidersen." (Aşık Veysel)

    Güzel insan vesselam :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhteşem ....İncitmeden,çaktırmadan inceden inceye ama açık ve net ,duru ve sade mesajlar:)))Anlayana...:)))Muhteşem adam Aşık Veysel...Sevgiler...

      Sil
  5. Çok güzel bir yazı olmuş, tebrikler.. :)

    YanıtlaSil
  6. Aa bunu hiç bilmiyordum. Vay be.. Dİyecek söz bulamadım. İyi mi yapmış kötü mü yapmış bilemedim :) Bir yandan övülesi bir yandan da tuhaf :)

    YanıtlaSil
  7. hehe bakış açısan göre değişir;)sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. vay bee ne insanlar var di mii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. var valla:P yani varmış artık yok ta :)))

      Sil
  9. ama şimdi burada kadının niye terk ettiği de önemli,günah almayalım sonra...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın mutlak bir sebebi vardır,kadının günahını almak yok,yalnızca Aşık Veysel'in davranışın takdir etmek var...;)

      Sil
  10. Anadolu bağrında işte bu kadar incelikli ve hassas düşünen insanları barındırıyordu. Şimdinin asan, kesen, bıçaklayan, hançerleyenlerine baktıkça vah diyorum.
    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel hikayeyi hatırlattığınız için teşekkürler. Ne yazık ki; toplum iyice yozlaştı. Yaşadığı dönemin çok ötesinde bir yaklaşım göstermiş. Mekanı cennet olsun. Sevgiler.

      Sil