31 Temmuz 2022 Pazar

Türlü Türlü Sınavlar

Beyaz bir sayfaya, boş boş baktığınız oluyor mu? Benim oluyor. Bazen dünyaya da böyle boş boş bakıyorum. Anlam veremediğim olaylar, yüreğimin kaldırmak istemediği saçmalıklar. Saçmalıklar diyorum, çünkü bazı şeyleri ne ruhum, ne de beynim anlamlandıramıyor. Bazı konularda, kendi kendimi ikna etmekte zorlanıyorum.

Yaşam yolunda ilelerken türlü türlü sınavlardan geçiyoruz. Bazen bu bir olay, bazen ruhumuzun kaldıramadığı bir insan modeli. Yok, asla böyle bir yanılgıya bir daha düşmem dediğinizde, bir kez daha düşünmenizi tavsiye ederim. Alacağınız dersi almayı başaramamışsanız, yaşadığınız şeyle tekrar karşılaşma olasılığınız çok yüksek. O sınavı geçene kadar, hayat tüm işvesiyle benzer olayları önümüze koymaktan hiç çekinmiyor. Gözümüze soka soka akıllan diyor. Biz insanoğlu, bazen akıllanmamakta ısrarcı olabiliyoruz. Eh! Şu hayat dediğimiz yol, bize daha ne yapsın?

Hayat bizi hep yumuşak karnımızdan vuruyor. Kendimizin bile farkında olmadığı zaaflardan hedefliyor bizi. Belki akıllanmadığımız için, belki de bize öğretmesi gereken şeyler olduğu için. Ne de olsa, düşe kalka öğrenen varlıklarız. O yoldan gitmemeyi öğrenene kadar da o yolu takipte ısrarcıyız. Umarım farkındalığımız tavan yapar da, yaşadığımız her şeyden dersimizi alırız. Bu vesile ile hayatta bizle uğraşmayı bırakır belki!

Sevgi ve ışıkla kalın…

Persephone

8 yorum:

  1. gülhane parkındayız her şeyin farkındayız :)

    YanıtlaSil
  2. Hayat hep bir sınav gerçekten. Bazen geçiyoruz bazen aynen dediğin gibi oluyor. Ah çalışmadığımız yerlerden geliyor :( kaç kez kendime kızdım ah aptallık bende ah salaklık bende diye ah kaç kez pişman oldum....eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalıştığımız yerden de gelse, aynı şeyi tekrarlayabiliyoruz:)) Sevgiler…

      Sil
  3. Evet çok doğru bir tespit gerçekten, neden hep dönüp dolaşıp aynı yanılgılara düşüyoruz, bir daha asla aynı hatayı yapmam deyip. Öğreniyormuşuz demekki biraz geç olsada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğrenmemiz geç oluyor:) İnsanoğlu olarak, bildiğimizi okumayı seviyoruz:) Sevgiler…

      Sil
  4. Sayfalara boş boş bakmam genelde hep yazacak bir şeylerim olur. Ama hayata boş baktığım oluyor. Uzun zamandır insanlardan kaçıyor ve sadece huzur arıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o huzur! Hepimizin aradığı bir şey sanırım. Sevgiler…

      Sil