28 Ağustos 2016 Pazar

Düşün





Ne kadar aciz, tutunacak bir dal arıyorsun, oysa ki o dalın ta kendisisin, tek şey bunun farkında olabilmek... Zaman geçiyor ve gülüyorsun kendine... Tabii farkındaysan bazı şeylerin... Dünyaya bir anlam vermeye başlamışsan, kavramışsan bir çok şeyi... İnsanları tanımışsan, hayatın ne yaparsan sana ne verebileceklerini öngörmeye başlamışsan... Bir çok şeyin ne kadar boş olduğunu kavramışsan... Belli bir bilince varmışsan... 
Zaman evet zaman, her şeyin ilacı ya işte bu koca bir yalan. İnanmak istiyoruz bu koskoca yalana. İnan! Kim durdurabilir ki seni bu yalana inanmaktan... Neye inanacağını sen seçersin!
Belki çok tanrılısın... Belki tek tanrrılsın... Belki de tanrın yok... Neye inandığının bir önemi de yok...
Odamda günlerdir uçan beyaz bir kelebeksin belki! Hani kelebeklerin ömrü bir gündü? Bu yalana inanacak kadar da acizsin belki! 
Otur... Düşün...
Düşün ki; kendi geçeklerini bul. Bu o kadar kolay olmasa gerek. Çoğu zaman ne istediğimizi bile bilmiyoruz. Bunu bilmezken bir de yakınıyoruz. Şunu bunu istiyorum da olmuyor. Aslında neden olmadığını gayet iyi biliyorsun. Her an fikir değiştirmek ruhunda var. Bebekliğimizden beri negatif duygulara odaklanmaya o kadar alışmşız ki, böyle düşünüyor olmak bize gayet doğal geliyor. Bu bir alışkanlık. Yanlış öğretilerle büyüdüğümüzü kabul etmek zor. Elbet bir gün değişecek bu sistem. Bir gün gerçekliği yalın haliyle görmeyi başardığımızda. Ben bunu görebilir miyim?
Sanmam ömrümün o kadar uzun olacağını...

SEVGİ ve IŞIK'la kalın...
Persephone

18 yorum:

  1. Düşün ve harekete geç diyorum ben de :) Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Ah yaşamak bu kadar güzel ve kolayken onu bu kadar zorlaştırıp çirkinleştirmesek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya daha yaşanası bir yer olurdu Handan;) Sevgiler...

      Sil
  3. Teori ile uygulamanın tutmadığı en belirgin konulardan galiba bu da :)

    YanıtlaSil
  4. ayyy bence düşünmeden yaşamalıııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünmeden de yaşanmıyor ki deep:) Sevgiler...

      Sil
  5. Cahillik mutluluk, ona inanıyorum, fakat dünya cahil gidilecek kadar da küçümsenmemeli... Bilmek, düşünmek, öğrenmek daha güzelleştiriyor sanki onu. Güzel deneme...
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  6. Düşüne düşüne ne hallere geldim canım ya ben bu yaşıma. Artık biraz boşvermislik var. Yoksa insanlar çok yoruyor.

    YanıtlaSil
  7. Ayağını sıcak tut, başını serin; gönlünü ferah tut düşünme derin. demişler sağlığın anahtarı olarak. Doğrudur belki de. Her şeyin fazlası zarar değil mi neticede ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki her şey kararında olmalı... Hiç düşünmemekte doğru değil, çok düşünmekte;) Sevgiler...

      Sil
  8. yahu olmuyor işte :/ napalım / napim

    YanıtlaSil
  9. Negatif duygulara yoğunlaşmak yaşadığımı ülkeyle de ilgili mi diye düündüm yazını okurken. Başka ülkelerde yaşayan ve hep gülümseyen insanları düşündüm. Hobileri olan kendilerine ve hayallerine zaman ayıran-seçme şansı olan insanların daha mı iyi pozitife odaklanmaları diye düşündüm.

    Her zaman "aslında"yı yakalalıyorsun sen.
    Seviyorum seni okumayı

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toplum olarak ne yazık ki negatife odaklıyız. Ülke durumu ile ilgili mi ben de bilmiyorum ancak doğduğumuz an itibari ile negatif duygularla çevreleniyor etrafımız. Bir şeyleri değiştirmek kendi elimizde. Bazen sürekli kendimi uyarırken yakalıyorum. Bu durum sana böyle öğretildi, bu yüzden böyle düşünüyorsun diye. Ne öğrenmişsek onu uyguluyoruz hayatımızda ne yazık ki:( Sevgiler...

      Sil