1 Ekim 2016 Cumartesi

Dünyanın Merkezi



Kocaman bir dünyada yaşıyoruz. Uçsuz bucaksız görünüyor gözümüze. Gezmek için ömür yetmez gibi geliyor insana. Halen keşfedilememiş, ayak basılmamış yerler var dünya üzerinde. Kimbilir bir gün her yer  keşfedilmiş olacak.
Oysa ki dünya sandığımız kadar büyük değil, uzay boşluğundan bakıldığında denizde bir kum tanesi, tıpkı biz insanlar gibi.
Dünya kocaman, biz kocamanız yanılsaması...
Dünya içinde kendi dünyalarımız var aslında. Ve biz o dünyanın merkezi sanıyoruz kendimizi. Dünya evrenin merkezi değilse, biz de dünyanın merkezi değiliz. Her birey değerli, herkes kendince kıymetli, hepimiz farklı potansiyeller barındırıyoruz içimizde ancak kendimizi çok da abartmamalıyız. Bu dünyada kimse vazgeçilmez değildir. Vazgeçilmez olduğunu düşünen insan büyük bir yanılgı içindedir. Vazgeçilen olmak acıtsa da unutma ki senin de vazgeçtiklerin var.

SEVGİ ve IŞIK'la kalın...
Persephone

16 yorum:

  1. Vazgeçilmez diye bir şey yoktur.Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimi insan, vazgeçilemez olduğu yanılgısı içinde... Sevgiler...

      Sil
  2. Geçenlerde facebook'ta tam bahsettiğin konuyla ilgili bir video izledim. Ama arasam bulur muyum tekrar bilemiyorum? Kim bilir hangi arkadaşımın sayfasındaydı. Günler de geçti aradan. Şöyle dünyadan uzaklaşıyor kamera Samanyolu, galaksiler, koca evren. Minnacık kalıyor dünyamız görünmez oluyor Samanyolu evren öyle geniş ki...hepimiz 9 aylığız, bazen birileri gelir hayatımıza girer ama bazen de gitmek isterler, gidene kal dememek lazım, belki öylesi daha hayırlıdır.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak ettim videoyuyu umarım denk gelirim bir yerlerde... Gidenlerin yolu açık kolsun, kalanlar bize yeter:) Sevgiler...

      Sil
  3. Nasreddin Hoca fıkrasına mı gidecek konu diye geçirdim önce içimden.

    Herkes nasıl mutlu oluyorsa öyle mutluluklar dileyelim o zaman insanlara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes mutlu olsun ya gittiği ya da kaldığı yerde:) Sevgiler...

      Sil
  4. Çoğu zaman bende düşünürüm bi imkanı olsa da uzaya yolculuk etsem ve içinde krallıkların hüküm sürdüğü, aşkların yaşandığı,katliamların olduğu dünya denen mavi küreyi karşıma alsam ve tüm ihtişamıyla bensiz dönüşünü seyretsem sonra kafamı çevirip evrenin sonsuzluğuna baksam mesela dünyadan 1 milyon kat daha büyük olan güneşe baksam ve dünyanın aslında ne kadar küçük olduğunu o anda idrak etsem ne düşünürdüm acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amma da abartmışız dünyayı diye düşünebilirsin:)) Ancak hayal edebiliyoruz ne yazık ki... Bir de uzaydan çekilmiş videolar hayal dünyamızı renklendiriyor:) Sevgiler...

      Sil
  5. Dedikleri gibi, dünya soluk mavi noktadan ibaret... İyilikler dilerim :)

    YanıtlaSil
  6. ooo çok gezince böyle bilge mi olunuyoooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilge mi olunuyor bilmem de ruha iyi geliyor:) Sevgiler...

      Sil
  7. Kesinikle haklisin, kimse vazgeçilmez değildir. Yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. İyi geldi bana bu yazı:-) Teşekkürler...

    YanıtlaSil