25 Haziran 2022 Cumartesi

Sığınak

Çok can sıkıcı bir haftayı geride bıraktım. Çok şükür! İnişlerim çıkışlarım. Kendimi tanımakta zorlandım. Neyse ki; normale kısmî olarak döndüm. Kontrolüm dışında olan şeylere, bu kadar can sıkmayı sevmiyorum aslında. İçsel baskı yoruyor beni, ‘Bunu başarmalısın, yapmalısın!’ Başardım mı? Evet! Ruhum darlandı mı? Evet!

Kendimi sorgulamadan duramıyorum. Ne için bu kadar çaba? Bende ki cevabı net. ‘Oğlum!’ Çünkü; bu saçma sapan dünyaya gelmeyi o seçmedi. Onun adına ben karar aldım. Kendimce doğru olan neyse onu yapmalıyım! Onu düşünebilecek bir tek annesi var. Yolunu açmak da bana düşüyor. 

Bu iniş çıkışlı ruh halimin içinde kitaplara gömüldüm. En sevdiğim sığınak, kitap okumak. ‘Kinyas ve Kayra’ okumaya çalışıyorum arada. Arada çünkü; kitap epey zorladı. Hakan Günday lütfen hoş gör beni. Ruhum pek hazır değildi sanırım. Baş ucumda kitap bana, ben kitaba bakıyorum. Araya kitaplar sıkıştırmayı tercih ettim sonunda. İlk kez üç dört kitabı bir arada okuyorum. 

‘Güçlü Sorular - Andrew Sobel&Jerold Panas’ bitti. Bir önceki yazımda kitaptan bahsetmiştim (Tık Tık). Tavsiye eder miyim? Kesinlikle.  Bir silkeler, kendinize gelirsiniz. 

‘İyileştiren Alışkanlıklar - Gretchen Rubin’. Alışkanlıklarla ilgili bir kitap okuyacaksanız,  okumanız gereken ‘Alışkanlıkların Gücü - Charles Duhigg’ Net! Ay hadi şu alışkanlıklarımın üzerine gideyim. Bir kendimi tazeleyim diyorsanız. ‘Alışkanlıkların Gücü’nü okumadıysanız, okunur. 

 ‘Zihin Çerçeveleri - Howard Gardner’ henüz yorum yapıp yazara haksızlık edemem. Henüz yolun başındayım.

‘Gerçek Hesap Bu! - Nejat İşler’ samimi, içten, sıcak. Dur şu sosyal medya aleminde  dolaşan ‘Nejat İşler’ sözlerini kim yazmış diye merak ediyorsanız, okuyun derim. Bitmek üzere. Belki bir ara yorumumu yazarım. İlginç olabilir.

Yine daldan dala konmuş olabilirim. Ne yapayım bende böyleyim işte. Hoş görün.


Sevgi ve ışıkla kalın…

Persephone







12 yorum:

  1. En büyük sınavlarım ve çabalarım çocuklarımla ilgili olanlar. Umarım ileride arkalarına dönüp baktıklarında mutluluk ve huzur hissederler.
    Bu aralar ben de elime aldığım kitapların çoğunu okuyamadan bıraktım. Yazın daha çıtır çerez okumayı seviyorum sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah umarım Handan. Yazın kitaba odaklanmak kısmen zor oluyor:( Sevgiler…

      Sil
  2. Çocuğunun geleceğiyle ilgili en doğru kararı vereceğine eminim. Sevgilerle

    YanıtlaSil
  3. Baharda bir yağmur yağıp bir güneş açtığı için bahar bereket.
    Senin de ruhuna baharlar gelmiş..al bi derin nefes , gel beri olmaz mı?

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Alışkanlıkların Gücü'nü okumaya karar verdim,daha önce de tavsiye etmiştiniz.Koşuşturmacalarım bitmişken tam zamanı gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok sevdim kitabı. Umarım siz de seversiniz. Sevgiler…

      Sil
  5. ne şanslı bir oğlunuz var ve güçlü bir anne. Oğlunuz sizin gibi güçlü bir annesi olduğu için çok şanslı

    YanıtlaSil
  6. günday karamsar kasvetli yazar, kinyas da en iyi romanı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa iki kitabını bitirdim de, Kinyas ve Kayra gitmiyor:( Ruhum müsait olunca bitireceğim. Bazı kitapları okurken, ısrarcı olmamayı öğreneli oldu epey:) Sevgiler…

      Sil