29 Temmuz 2016 Cuma

Dijital Aşk

İnternette tanışıp evlenen çiftlerin ilişkilerinin kötü gitmesi ve ayrılmaları daha olasıdır. Doğru mu Yanlış mı?















Yanlış. Bu türde yapılan ve 20.000 Amerikalıyı kapsayan 2013 yılına ait bir araştırma internette veya internet dışında tanışan evli çiftlerin aynı mutluluk puanlarına sahip olduğunu bulgulamıştır. Son derece mutsuz= 1, Kusursuz= 7 olan bir ölçekte internette tanışan çiftler için ortalama mutluluk skoru 5,64 iken internet dışında tanışanlar için bu skor 5,48'dir. Yani, illa bir etkiden bahsedeceksek, internette tanışan çiftler ilişkilerinde daha mutlular. Keza, saha araştırması süresince (yedi yıl) ayrılan çiftlerin oranı internette tanışanlarda (yüzde 5,96) diğerlerine göre (yüzde 7,67) daha azdı.
Peki eşinizle nerede tanıştığınız gerçekten önemli mi? İnternette tanışanlara bakacak olursanız, hiç önemli değil. Bu yüzden bir erkekle barda tanışmışsanız, ilişkinizin sonunun kötü biteceğini söyleyen parlak magazin dergilerinin Doğru Erkek mi Yoksa Bu Gecelik Doğru mu? adlı anketlerini bir kenara atabilirsiniz. Sanal dünyada tanışan çiftlerin ayrılık oranları azıcık daha fazladır, ama bunun dışında pek bir fark yok.
Tahmin edeceğiniz üzere, internette tanışmanın en popüler yolu arkadaşlık siteleridir. Bu durumda bazı sitelerin diğerlerinden daha iyi olup olmadığı sorusu akla gelmektedir. Hiç kuşkusuz alan araştırmasını yaptıran(öncü arkadaşlık sitelerinden birinin pazarlama yöneticileri) kişilerin aklında bu soru vardı. Neyse ki bu şirket araştırmacılara verileri manipüle etmeleri için hiçbir baskı yapmadı ve çeşitli arkadaşlık sitelerinde bir fark bulunmadı.
Yani yalnızsanız alacağınız ders basit: hemen gidip birini bulun. İnternette mi yoksa dışarıda mı tanıştığınızın hiçbir önemi yok. Gerçekten de, eğer amacınız evlilikse, söz konusu araştırmanın dayandığı gerçeği bilmeniz gerekir: artık her üç evlilikten biri internette başlıyor.




Kitap: psy-q  
Yazar: Ben Ambridge


SEVGİ ve IŞIK'la kalınız...
Sevgiler...

18 yorum:

  1. Ben internet bağlantılarının çok sağlıklı olacağına inanamayanlardanım. Öylesine ince bir eleme gerekiyor ki,kötü niyetli tipler o kadar çoğalmışken seçici olmak daha da zorlaşıyor. Mutlulukla mutsuzluk arasındaki hassas bağ anızın kopmaya çok yatkın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kessinlikle sana katılıyorum Makbule... Açıkçası bu yazıya şaırdığımı bile söyleyebilirim çünkü tam tersi fikre sahiptim:)) Günümüzde internet kullanımı ve bu tip tanışmaların yaygın olduğunu düşündüğüm için bu yazıyı paylaşma ihtiyacı hissetrim... Yanlış düşünüyormuşum, en azından benim gibi düşünenleride yanlış bilgiden kurtarmış olurum:) Sevgiler...

      Sil
  2. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım bende beklerim :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba... Hoşgeldiniz... Uğrayacağım blogunuza... Sevgiler...

      Sil
  3. İnternetten tanışıp evlenen arkadaşlarım var.Bence bu da artık bir tanışma yöntemi.Yeter ki insanlar dürüst ve açık olsunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten de öyle... Bunada alışıyoruz sanırım... Hoşgeldiniz... Sevgiler...

      Sil
  4. deeptone'un tanıtımıyla sizden haberdar oldum ve uğramakla kalmayıp takipçi de oldum.

    Sorunuzun kesin ve dosdoğru bir cevabının olduğunu sanmıyorum. İnternetten tanışıp evlenen bir çift tanıyorum. Sosyo-ekonomik durumları da akademisyen ve hem üniversite mezunu hem ressam olan kadın ile ne istediklerini bilen bir çift olarak çok mutlular. Üstelik eşlerden erkek olan akademik en üst ünvanını filan bırakıp hayal ettikleri düzen için bir dağ eteğinde, karı kışı bol, tabiatın kolayca seyredildiği ve küçücük bir kasabaya gittiler. Taa Kanada'ya. Burada İzmir'deki ve Bursa'daki her türlü fazlasıyla hali yerinde düzenlerine de hiç aldırmadılar. Akademisyen bey orada rehabilite işlerinde. Ressam kadın da tasarımcı. Yani titr, buradaki zenginlik hep burada kaldı, onlar orada sırf sakin, saygılı ve doğa içinde yaşam için kalkıp gittiler. Yazları görüşüyoruz. Nasıllar mı? Çoook mutlular.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba... Hoşgeldiniz... Demek ki önyargılı yaklaşmamak gerek. Güzel, uyumlu bir çift olmuş arkadaşlarınız. Ne mutlu onlara... Ben de uğrayacağım... Sevgiler...

      Sil
  5. Merhaba blogunuzu takibe aldim bende beklerim sevgiler 😊

    bayankirpikk.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba... Hoşgeldiniz... Uğrayacağım... Sevgiler...

      Sil
  6. Yani internet için şunu düşünüyorum ; kumar oynamak gibi birşey.Eğer ki risk almayı seviyorsa kişi neden olmasın ama günümüz öyle ki erkek sanıyorsun konuştuğun kadın çıkıyor 25 yaşında sanıyorsun 15 çıkıyor yada adam sanıyorsun tırt çıkıyo :D Bilemiyim gari :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın Kübra... Çok az insan dürüst sanırım... Reelde de myle değil mi? Belki yaş konusunda yalan söylemiyor ama ya diğer konular?:) Hoşgeldin... Uğrayacağım... Sevgiler..

      Sil
  7. ilişkilerinde sanal ortamda başlaması, teknolojik çağımızın doğal bir sonucu haline geldi.
    tanışma kısmı nasıl olursa olsun insanı tam tanımak mümkün olmuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanı tanımak zor Maviye İz Süren... Yıllar bile geçse bazı zamanlar ben bu insanı hiç tanımamışım diyebiliyoruz... Sevgiler...

      Sil
  8. net dışında tanışma oluyor mu hiç artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum ki Deep:) Sevgiler...

      Sil
    2. Deep'in dediği gibi net dışında olmuyor artık bu işler. Çünkü bütün gençler orada.

      Sil
    3. Doğru bütün gençler nette... Nette aşk da dolayısıyla kaçınılmaz oluyor galiba:) sevgiler...

      Sil