28 Ağustos 2016 Pazar

Kitap Yorumu: Tanrı ile Sohbet


Yazar içindeki Ben'e Tanrı ismini vermiş onunla konuşuyor. Sorular soruyor ve yanıtlar alıyor. Yazar insanların Tanrı ile konuşabileceğini düşünüyor. Hayatının yaşadıklarından söz etmese daha kolay olacağını düşünüyor. Çünkü; insanların onu sahtekar, kafir veya deli olarak değerlendireceğini biliyor.
Tüm bildiklerinizi unutarak, ön yargılarınızı bir kenara bırakarak okumanız gereken bir kitap. Her şey bir bilinmeyenden ibaretken, neyin gerçek neyin hayal olduğunu bilmezken yazarı yargılamak ne kadar doğru bilemiyorum. En azından kendinize çıkarabileceğiniz öğretiler var, bu benim için böyle oldu, almam gerekeni aldım. Bu tür kitaplar okumayı seviyorsanız, okumaya değer.
Yazara inanıp, inanmamakta size kalmış...    


Kitaptan Alıntılar:


  • Deneyimleriniz ve duygularınız, bir şey hakkında gerçek ve sezgisel bilgilerinizi temsil eder. Oysa sözcükler yalnızca bildiklerinizi sembolize etme çabasıdır. Ve sözcükler bildiklerinizi daha karmaşık hale getirir.
  • Anlayamadığınız bir şeyler var. Anladığınız şey size doğru görünür, çünkü 'doğru' uzlaştığınız bir şeyin tanımlamasıdır. Ama kaçırdığınız şey, ilk başta size 'yanlış' gibi görünür. Bunu aşmanın yolu, şu soruyu sormaktan geçiyor: 'Ya 'yanlış' diye bildiklerim 'doğru' ise? 
  • Dua yoluyla ne istediğiniz bir şeyi elde edebilirsiniz ne de istediğiniz her şeye sahip olursunuz. Çünkü dualarınız yoksunluk bilincinden kaynaklanıyor. Ve isteklerinizin sizin tek istediğiniz yolla gerçekleşmesini istiyorsunuz. Doğru dua, yalvarma duası değil, şükran duası olmalıdır
  • Dua, talep duası değil teşekkür duası olduğunda onun gerçekleşmiş olduğunu baştan kabul ediyorsunuz demektir.
  • Çünkü insanlar sevdikleri şeyi yok etmeye, daha sonra da yok ettikleri şeyi yeniden sevmeye ve değer vermeye meraklıdırlar.
  • Tüm insan davranışları en derin boyutta iki duygudan biriyle motive edilir: Korku ya da sevgi. Gerçekte yalnızca iki duygu vardır. Ruhun dili iki sözcükten ibarettir. 
  • Her insan düşüncesi, her insan davranışı ya sevgiden ya korkudan kaynaklanır. Tüm diğer düşünce ve duygular bu iki temel duygunun değişik versiyonlarıdır. Aynı referans noktalarının değişik şekillerde ifade bulmasıdır.
  • ''Seni seviyorum'' dedikten sonra ilk endişe duyduğunuz şey, karşılık alıp almayacağınız. Eğer karşılık alırsanız, bu kez yeni bulduğunuz sevgiyi kaybedeceğiniz endişesini duymaya başlıyorsunuz. Ve tüm davranışlarınız reaksiyona dönüşüyor. Kaybetmemek için savaşma ve savunma.
  • Koşulsuz sevginin nasıl bir şey olduğunu unuttunuz. Tanrı'nın sevgisinin deneyimini hatırlamıyorsunuz bile. Dünyada sevgi adına gördüklerinize dayanarak Tanrı'nın sevgisinin nasıl olabileceğini hayalinizde bile canlandıramıyorsunuz.
  • İçinizdeki ses konuştuğum en yüksek sestir. Çünkü size en yakın olan o. Bu ses kendi anlayış düzeyinize göre neyin doğru- yanlış, iyi- kötü, yalan- gerçek olduğunu daima size söylüyor. O sizin yol göstericiniz, gemiyi yönlendiren, yolculuğunuza rehberlik eden radarınız. Tabii eğer siz izin verirseniz.
  • Yaşamın en derin sırrı; yaşamı keşfetmek süreci değil, yaratma sürecidir.
  • Kendinizi keşfetmiyorsunuz, kendinizi yeniden yaratıyorsunuz. Bu yüzden kim olduğunun arayışı yerine, kim olmak istediğinin arayışına gir.
  • Sizin dışınızda, bir şeyin ya da birilerinin size bir şeyler 'yaptığı' fikrini taşıdığınız sürece bir şeyler yapabilme gücünüzden de kendinizi mahrum edersiniz. Ancak 'ben yaptım' dediğinizde değiştirme gücünü kendinizde bulabilirsiniz.
  • Özsel olarak doğru olanı yapman için ille de korku mu gerekiyor? ''İyi olmak'' için tehtid mi edilmen gerekiyor? ''İyi olmak'' ne demek? Bu kararı veren kim? Kuralları koyan kim? Emirleri veren kim?
  • Tek gereken şey bunu bilmeniz. Realitenizin yaratıcısı sizsiniz. Hayat sizin olacağını düşündüğünüzden başka bir şeyi size göstermez.
  • Yasalar çok basit: 1) Düşünce yaratıcıdır. 2) Korku, benzer enerjiyi çeker. 3) Sevgi her şeydir.
  • Özel biri hayatınıza girdiğinde artık kendinizi tamamlanmış olarak hissettiğinizi söylemek romantiktir. Fakat ilişkinin amacı, birinin sizi tamamlaması değil, biriyle kendi bütünlüğünüzü paylaşmaktır.
  • Birisinin söylediği yaptığı şeye duyduğun reaksiyon acı ve incinme olduğunda yapabileceğiniz şeyler var. Öncelikle kendine ve karşındakine dürüstçe nasıl hissettiğini itiraf et. Çoğunuz bunu yapmaktan korkuyorsunuz, çünkü ''kötü'' görüneceğini düşünüyorsunuz. İçinizin derinliklerinde bir yerde ''böyle hissetmenizin'' saçma olduğunu belki biliyorsunuz. Bu belkide size ''küçültücü'' geliyor. Oysa siz bundan daha ''büyüksünüz''. Ama buna rağmen duygularınızı olduğu gibi kabul etmekten korkuyorsunuz, işte bu yüzden acı çekiyorsunuz.
  • Her şeyden vazgeçene kadar, hiçbir şeye sahip olamazsınız.
  • Çoğu insan için sevgi doyum ihtiyacının tepkisidir.
  • Ama hayat boyu bir ilişki istiyorsan, biraz düşünceyi katsan iyi olur. Ama ilişkiden ilişkiye koşuyorsan ya da ''kalman gerektiği'' için bir ilişkide kalıp hayatını zehir ediyorsan, geçmişinin modellerini yeniden canlandırmaya çalışıyorsan... devam et.
Kitap: Tanrı ile Sohbet 1
Yazar: Neale Donald Walsch
Sayfa: 237


SEVGİ ve IŞIK'la kalın...
Persephone

 

21 yorum:

  1. Süper bir kitaptır.4'e kadar devam ediyor seri.Filmi de yapılmıştı.Bilmiyorum izlediniz mi?Güzel bir tavsiye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz kitapları okumayı seviyorum. Filmini izlemedim. Bugün izleyeceğim. Filme çevrilen kitapları, önce kitabı okumayı tercih ediyorum... Sevgiler...

      Sil
  2. Seneler önce okumuştum :) Filmi de güzeldi. Arada ele alınıp tekrar okunası kitaplardan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senelerdir okumayı erteliyordum. Kitaba her elim gittiğinde vazgeçtim, artık okumalıyım diye aldım. Filmini bugün izleyeceğim... Sevgiler...

      Sil
  3. Güzel bir kitapmış, çok teşekkürler tanıttığın için. Sevgiler....

    YanıtlaSil
  4. Anlayamadığınız bir şeyler var. Anladığınız şey size doğru görünür, çünkü 'doğru' uzlaştığınız bir şeyin tanımlamasıdır. Ama kaçırdığınız şey, ilk başta size 'yanlış' gibi görünür. Bunu aşmanın yolu, şu soruyu sormaktan geçiyor: 'Ya 'yanlış' diye bildiklerim 'doğru' ise?

    Bu çok iyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap da gerçekten güzel şeyler var... Sevgiler...

      Sil
  5. ay biliyom okudum ya güzel reiki yogacılar çok seveer, tanrılar okulu, bunu oku bak bi deeee nefiiis :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanrılar okulu'nu ilk çıktığında okudum ki deep:) Bu çok geçe kaldı:) Sevgiler...

      Sil
  6. Güzel bir kitaba benziyor sipariş etmek icin ınternetten baktım da fiati gayet uygun 13.68 elimdeki kitabi bitirince sipariş edebilirim belki de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir kitap. Bu tarz kitaplar seviyorsan kaçırma... Bu 1. Kitap, toplam fört kitaptan oluşuyor. Ben de diğerlerini okumafım daha... Sevgiler...

      Sil
  7. Alıntıları okuduğumda katıldığım düşüncelerinin yanında katılmadıklarım da var. Okumak lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii her düşünceye katılmak mümkün değil... Ben de kitabın her satırına katılmadım... Okumaya değer;) Sevgiler...

      Sil
  8. Okuyacağım
    O kadar diyeyim
    Bayıldım , çok hoşuma gitti Bahar'cım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın kendine alacağı güzel şeyler var kitapta Kadriye... Bu arada hoşgeldin... Özletme kendini... Sevgiler...

      Sil
  9. okudum okudum bir blog yazarı muzur tavsiye etmişti güzel eğlenceli ve bolca ders çıkarmalı bir dizi kitap:)
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahane;) Devamlarını da okumalı... Sevgiler...

      Sil
  10. listemde ama henüz sıra gelmedi, sevdiğim tarz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir oturuşta okunuyor;) Akıcı dili var... Bekletme daha dazla;) Sevgiler...

      Sil