3 Nisan 2014 Perşembe

ZORDUR YAŞAMAK




Kanın emildiğini, ruhunun çekildiğini hissedersin. Anlamını yitirir bir çok şey, doğruların yanlışlarına, yanlışların doğrularına karışır. Doğru bildiklerin yanlış, yanlış bildiklerin bir bakmışsın doğruların olmuş zorla! Göğsünü gerersin hayata, var gücünle ayakta kalmaya çalışırsın. Rüzgara karşı yelken açarsın. Boş yere uğraşma! Tek dertleri devirmektir yere seni aklı başında olmayanların.... Var güçleriyle iterler kakarlar seni, ayaklarını yerden kesmek için... Yüzüne gülenlerin, ardından konuştukları bini bir para...
Herkesi memnun etmeye çalışmak boşuna, kimseyi de memnun etmek zorunda değilsin ya aslında... Kimse kimseden memnun değil, işine gelmiyorsa yapılan; biri için bir diğeri hatalı, yanlış zaten... Kimsenin kimseye ne saygısı kalmış, ne güveni.
Bu kadar insan olmaktan çıkaran ne?
Çıkar çatışmaları mı? Ben merkezci olmak mı?
Ya da dünyanın etrafında döndüğü ilizyonuna tutulmak mı?
Herkes kendine göre akıllı, kendine göre iyi, kendine göre doğru, kendince haklı... Bir çok şey de aldığın terbiye ve kültüre bağlı...
Ne zordur yaşamak, yaşamaya çalışmak. Umutların, umutsuzlukların olur, geçiriverirler küçücük el kadar dünyanı başına. İyi niyetin suistimallere uğrar, insanı insanlıktan çıkarırlar. Oysa tek niyetin ayakta kalmak, kimseye zarar vermeden insanca yaşamaktır!!!!
Yapmayacağın, yapamayacağın şeyleri zorla yaptırırlar. Sonra da gereksiz yere vicdanını yorarlar. Onurun gururun kırılır, kalbin kırılır yalnızca yaşamak yaşayabilmek uğruna sen de çevirirsin yelkenini ters yöne... Dalgaların gelişine göre yön verirsin yelkenine... O zaman kimse kusura bakmasın! Her koyun kendi bacağından asılıyorsa bu hayatta, herkes işine geldiği gibi belirler davranışlarını. İnsani duygulara sahip olmak suçsa, insanlık yolundan çıkmış olanlara boyun eğmek neden?
Yalnızca yaşamak, yaşayabilmek için mi?     


SEVGİ ve IŞIK'la kalın...
Persephone

11 yorum:

  1. Hani şöyle bol bol gülücükler yazılar okusak diyorum birazda:))

    YanıtlaSil
  2. Haklısın Narkozcum da toplumsal olarak depresyon halindeyken,hiç içimden öle bol kahkahalı bişiler yazmak gelmiyor ki:( Napim ki şimdi:( Farkındayım bir garip moddayım amma velakin,bitecek inşallah:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vay arkadaş yaa ne biçim bir dünya bu kimileri kahkahalara boğulurken kimileride göz yaşlarıyla boğuluyor :((

      Sil
    2. Napıcaksın her zaman kahkaha atılmıyor,bazen de gözyaşlarıyla boğulabiliyor insan...Eh atlatacağız inşallah bugünleri de:)

      Sil
    3. Seni üzeni yolla bana ağzıyla burnunun yerini değiştiriyim:) arabası varsa arabasınada suikast yapabilirim:) yada evine molotof atar mutluluklar dileriz :)

      Sil
    4. ahahhaaaa saol Narkoz:)))Şiddete gerenk yok:))))Üzen yok aslına bakarsan:)))Üzenler var ahahhaaaa nolcak bu memleketin hali modu anlıyacağın:)))Durum ciddi,fazla içselleştiriyorum memlekette yaşananları sorun bu:)))Onlara yapacakların ciddi sorunlar açabilir başına:)))))

      Sil
    5. Merak etme bu dünya sultan Sülümana kalmamış onlaramı kalacak :)

      Sil
  3. okurken,ben de diyorum,benim de böyle duygularım var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizlere ait duygular...Bir çoğumuz hissediyoruz bu duyguları...:)

      Sil
  4. Hayatta en zor şey insan ilişkileri😔 kimseyi memnun edemezsin, o kadar cok mutsuz insan var ki, sen mutlu isen suclusun, alip asagiya cekmek isterler seni, ben uzun bir süredir izin vermiyorum füsuncum tüm bunlara🙋💐🍀uzaklaşmak öesafeli durmak en iyisi💓mutlu güzel bir haftasonu sana ve çok yakışıklı oğluna😘💕😊

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel yazmışsınız...En güzeli herşeye rağmen mutlu olmaya devam...Sıkıca sevdiklerine sarılıp,hayata gülümsemek:)Çok teşekkür ederim...Size de güzel ailenizle birlikte güzel bir haftasonu dilerim😘❤️Sevgiler...😍

    YanıtlaSil