17 Nisan 2014 Perşembe

Başarı Nasıl Gelir?

İki ayrı insanın aynı şartlara, eğitime sahip olmasına rağmen birinin hayatında başarılı olması, bir diğerinin de başarısızlığın timsali olması, iyi de neden hocam?Sanane ki, niye yorarsın o kafanın içini böyle şeyler için deme hakkına sahipsiniz tabii:) 
İnsan psikolojisi ve evrenin işleyişi en büyük ilgi alanlarım:)Yiiiaaa işin içinde keşfedilmesi gereken bir şeyler mi var, hele bir durun çekilin şöyle kenara ben geliyorum:))
Çok kafa yordum ben bu işe, çok kitap okudum üzerine. Hay bak şimdi birden ne alakaysa Mustafa Sandal'ın çok kitap okudum şarkısı geldi aklıma, ne adamı ne de şarkılarını sevmesem de, belki seven vardır diye linkte veri verdim:))
Neyse konuma döneyim ben:))) Ne üzerine idi tamam tamam geliyorum o noktaya...:)
Aman bunu bilemeyecek ne var? İşte biri şanslı, biri şanssız dediğinizi duyar gibiyim, hişşşt demeyin öyle!:) Olay o kadar basit değil;) Başarıyı getiren bir çok faktör var, iki ayrı ama aynı şartlara ve eğitime sahip olup da birinin başarılı, bir diğerinin başarısız olmasını sağlayan. Evet şimdi gelelim başarılı olanın neler yapmış olabileceğine, başarısız olanı bir kenara koyalım. Zaten başarılı olanın tam tersini yaptığı için başarısızlık gelmiştir.:)
Temelde yatan en önemli şey bakış açısı; başarılı olan kişi olumlu bakış açısına sahiptir, bakış açısını durum ve şartlara uygun olarak değiştirebilmektedir. Bir işin olmayacağını önceden fark eder ve farklı bakış açısıyla yeni çözümler üretir, olmayacağını görürse vazgeçmesini de bilir, sorun odaklı değil çözüm odaklıdır. İç sesine kulak verir ve iç sesine güvenir. Farkındalık ve empati sahibidir. Öğrenilmiş çaresizlikleri yoktur, her başarısını ya da başarısızlığını hayat yolundaki eğitiminin bir parçası olarak görür ve kendine dersler çıkartır. Korkularından kurtulmuş, cesaret sahibidir, bilir korku insanın en büyük düşmanıdır. Egosunu yönetmesini iyi bilir, özgüveni yüksektir. Başarının onu özgür kıldığına inanmaktadır. Başarılıysa seçen, başarısızsa seçilen olacağının bilincindedir. Hedeflerini doğru belirler, konuşmaktan çok eyleme geçmenin gerekliliğine inanır, doğru zamanı belirler ve eyleme geçer. Kararlıdır, sabırlıdır. Risk almasını bilir. Ne kadar başarılı olursa olsun hiç bir zaman ben ''oldum'' demez, her zaman hayatta öğrenecek bir şeyleri olduğunu bilir. Öğrenmenin sonu yoktur başarılı insanlar için.
Bunlar benim okuduğum kitaplardan, aldığım eğitimlerden çıkardığım en temel şeyler. Bunun üzerine yazılacak çok şey var aslında.
Unutmayalım ki herkesin başarı kriterleri farklıdır. Bu kişinin tamamen hayata bakış açısı ve yapmak istedikleri ile ilgilidir. Küçücük dünyaları olup, kendi dünyasında büyük başarılara imza atmış, kocaman dünyaları olup başarısızlıktan geçilmeyen hayatları olan insanlar vardır. Başarı tamamen kendi kurduğunuz dünyanızla, neyi başarı olarak addettiğinizle ilgilidir.
Bu hayatta başarı hikayelerinden çok başarısızlık hikayeleri anlatılır...

SEVGİ ve IŞIK'la kalın...
Persephone

16 yorum:

  1. bunun seminerleri vardı herhalde :)

    YanıtlaSil
  2. bakış açısı kilit nokta .. :))

    YanıtlaSil
  3. :),bakış açısı,önemli!

    YanıtlaSil
  4. evet işte yaaa...nasıl bakarsan öyle görürsün sözü tam bu nokta için. Başarıyı da, başrısızlığıda, mutluluğuda, mutsuzluluğuda, sevgiyide sevgisizliğide, hatta zenginliği fakirliği bile yaratan bu bakış açısı. Hayat penceresinin tek camını açanlar! içeriye dolacak havayı kısanlar, engelleyenler.
    Farkında olmak bile bazı şeyleri istediğin yöne çevirmek için çok önemli, hay ağzını öpeyim yine:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehe bu yazının adı bakış açısı olmalıydı galiba:))))Çok teşekkür ederim:))Sevgiler...Öpüldünüz yanaklarınızdan;)

      Sil
  5. Ama sen tam yaşam koçu olmalıymışsın :))
    İnsana pozitif enerji yüklüyosun resmen :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol Şeymacım:))))Sevindim pozitif enerji almış olmana;)Öpüyorum yanaklarından:)Günün güzel geçsin sevgiler...

      Sil
  6. Başarının şimdi milyonlarca çeşidi varki bi kerem;) mesela iyi öpüşmek bile bir başarıdır:)))

    YanıtlaSil
  7. Heheheee haklısın Narkozcum:)))Yine farklı bir bakış açısı getirmişsin :))

    YanıtlaSil
  8. Bu hayatta başarı hikayelerinden çok başarısızlık hikayeleri anlatılır...

    genelde öyledir,çünküm başarılı insanı herkes çekemez,
    amaaaa meyve veren ağaç taşlanıırrrr :)
    değişik bir açıdan baktım,kötü mü oldu ?????

    YanıtlaSil
  9. Doğru bir bakış açısı getirmişsin minik mini:)Çünkü insanlar kendi başarılarıyla mutlu olmaktansa başkalarının başarısızlıklarıyla mutlu oluyor:)Başarı zor iş hayatın her noktasındaa;)Sevgiler...

    YanıtlaSil